טיפולי שיניים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/07/2014 | 12:26 | מאת: קארין

שלום, עקב דלקת בשן הרופא רשם לי אוגמנטין, הגעתי לבית המרקחת והרוקח נתן לי אמוקסיקלב של טבע במקום. כדורים ענקיים וקשים לבליעה. בנוסף כתוב לא ליטול אם מתכננים הריון(?!) מדוע? כמה זמן צריך לחכות כדי לתכנן הריון וחמה? תודה לך מראש על התגובה

קרין שלום, אמוקסיקלב ואוגמנטין זה אותה תרופה. בעלון מצוין שאין לקחת בהריון או כשמתכננים הריון מבלי להתייעץ עם רופא. כלומר, אין איסור גורף אלא הפעלת שיקול דעת של הרופא לגבי תועלת לעומת סיכון פוטנציאלי. מכיוון שכמו בהרבה תרופות אחרות המידע לגבי בטיחות השימוש בהריון הוא מועט, על כל תרופה יש הנחייה להתייעץ עם רופא לפני השימוש. לגבי תכנון הריון, זה רלוונטי רק אם יש חשש שתכנסי להריון במהלך הטיפול. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות