תוריד

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/07/2014 | 08:29 | מאת: דרור

ברצוני לציין כי טופלתי בסימבקור 40 מ''ג ולאחר התיעצות עברתי לתוריד 20 מ''ג , כנראה בטעות לקחתי 40 מ''ג תוריד למשך שבוע או קצת יותר , ושוב חזרתי ל 20 מ''ג כפי שנאמר לי. ברצוני לציין כי הופיעו לי בעור נגעים אדומים , האם ייתכן כי זו הסיבה ?

דרור שלום, שימוש בתרופות ממשפחת הסטטינים, להורדת כולסטרול, עלול לגרום לפריחה בעור. מדובר בתופעה שאינה נפוצה ויכולה להתרחש גם בעקבות שימוש בסימבקור וגם בעקבות שימוש בתוריד. קשה לדעת אם יש קשר בין נגעי העור לבין הטיפול התרופתי, מכיוון שיכולות להיות סיבות מגוונות לכך. אם הנגעים לא עוברים, התייעץ עם רופא עור. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות