מחלת עור ליכן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/07/2014 | 12:22 | מאת: מרווה

אני סובלת ממחלת עור כרונית אוטואימונית בשם ליכן סקלרוזיס ומטופלת בקרם דרמובט שהוא סטרואידי. אני מעוניינת למרוח גם קרם מזין במיוחד המכיל ויטמינים היעילים בשיפור מרקם העור המאופיין באטרופיה. האם תוכלי להמליץ על משחה מזינה במיוחד או שמן מזין . תודה רבה מזין במיוחד שבו

מרווה שלום, לא בטוח שאפשר לטפל באטרופיה של העור. ניתן להרגיע את העור במצבי גרד ע"י תכשירי קלנדולה או פוליגונום. הזנה של העור ניתן להשיג ע"י משחות כמו דרמקול או אקווזום או קרמים טבעיים לאטופיק דרמטיטיס. שמנים שמזינים את העור הם שמן שקדים, שומשום ונבט חיטה (לא מיועד לשימוש באיזור איבר המין). ניתן לערבב בשמנים אלה מס' טיפות של שמן לבנדר. מומלץ להתייעץ עם מטפל טבעי שמכיר את הבעיה, רצוי בפגישה אישית. ליאת

28/07/2014 | 20:31 | מאת: מרווה

תודה, ליאת. לא הבנתי איזה שמן מתאים לאיבר המין באופן ישיר על העור ואיזה לא. תוכלי לחדד את תשובתך בבקשה?

מנהל פורום תרופות ורוקחות