לוסטרל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/08/2014 | 00:41 | מאת: דוד

שלום מזה כשנתיים אני נוטל לוסטרל בעיקר עקב התקפי חרדה. המינון הוא 100 מ"ג, בשלבים הראשונים ניסיתי (בהוראת הרופא) להעלות גם למינונים של 150 ו 200, אך לא הרגשתי ממש הבדל (ייתכן ואולי לא ניסיתי למספיק זמן?) בהמשך הורדתי שוב ל 100, זה כמעט פתר לי את העניין של התקפי הפאניקה הקשים שהיו לי, אך עדיין יש תחושות של חרדות ומחשבות טורדניות. לאחרונה עקב החמרה במצב בריאותו של אבא שלי, אני חש יותר חרדה וחוסר שקט, ובעיתות החמרה משמעותית אני חש ממש חרדה (אם כי אני לא יודע אם זה התקף פאניקה). רציתי לדעת האם רצוי להעלות את המינון ל 150? ל 200? האם זה עשוי להועיל? תוך כמה זמן אם כן? והאם בהתחלה זה משפיע לרעה? (אם כן, תוך כמה זמן זה מסתדר?) והאם ניתן לחצות כדור לוסטרל? (בעלון התרופה רשום שלא, גם אין פס חציה, אולי זה בגלל שמדובר בטבליות מצופות?) תודה רבה

דוד שלום, שינוי במינון צריך להיעשות בהוראת הרופא המטפל, ולכן עליך להתייעץ עם הרופא שלך. לא ניתן לצפות מראש את תגובתך להעלאת המינון, ייתכן ויהיה שיפור במידת החרדה וייתכן שיהיו תופעות לוואי. לרוב, ניתן לראות את האפקט של העלאה במינון תוך שבוע מהשינוי. כדורי לוסטרל לא ניתן לחצות. יש תחליף גנרי שניתן לחצות (נקרא סרנדה). ניתן להתייעץ עם הרופא לגבי הוספת כדורי הרגעה לטווח קצר. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות