העלאת מינון לוסטרל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/08/2014 | 01:27 | מאת: יואב

שלום כמה זמן לוקח להרגיש שיפור בהעלאה של מינון הלוסטרל מ -100 מ"ג ל-150 מ"ג? והאם את ה 50 הנוספים עדיף לקחת בכדור שלם של 50 מ"ג או שאפשר גם לחצות את הכדור של ה 100 מ"ג לחצי? כתוב על הטבליות שהן בעלות ציפוי, כך שאולי לא ניתן לחצות? ושאלה נוספת. האם יש הבדל בין התרופות השונות ממשפחת ה SSRI ? יש שיותר מועילים לחרדה ופחות לדכאון ולהיפך? כמו כן לגבי הפרעות פאניקה ומחשבות טורדניות. תודה רבה

יואב שלום, לוקח כשבוע עד שרואים אפקט של עליה במינון של לוסטרל. לא ניתן לחצות כדורי לוסטרל 100 מ"ג. יש הבדלים בין תרופות שונות במשפחה, בפרופיל תופעות הלוואי, ביכולת להתנגש עם תרופות אחרות, במשך הפעולה, במידת הקישור והספציפיות לאתר הפעולה של התרופה, ועוד. כל התרופות במשפחה יעילות ומותוות לטיפול בדיכאון. חלק מהתרופות נחקרו גם להתוויות אחרות כמו הפרעות חרדה שונות וכפייתיות, ואלה שנמצאו יעילות, ניתנות גם לטיפול במצבים אלה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות