אזניל מינון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/08/2014 | 12:46 | מאת: נעמה

שלום רב. קילבתי דוקסילין ל7 ימים לכלמידיה+אולפזמה פרבום. חל שיפור אך 90%. יש לעיתים עוד צריבות בשתן שמגיעות לפעמים. אז כעת קיבלתי אזניל ואני הבנתי שהמינון המקובל של אזניל זה לשתות 4 כדורים במכה ביום אחד, וזה משמיד את החיידק במלואו. אך הרופא אמר לי לא לשתות כך את הכדורים, הוא אמר לשתות 500 מג ביום ל3 ימים. הכוונה 500 מג=2 כדורים ביום במשך 3 ימים. סהכ 6 כדורים האם לדעתך זה עדיף על ה4 במכה? אני יודעת שהוא הרופא וללכת לפי מה שהוא אומר אבל רציתי עוד חוות דעת. אני באמת רוצה שזה יעבור ואולי עדיף לשתות 4 במכה? ושאלה אחרונה- עדיף עם אוכל או קיבה ריקה? תודה רבה ליאת

נעמה שלום, אכן הטיפול המקובל הוא 4 כמוסות ביחד כמנה יחידה. למרות זאת, איני מודעת לכל השיקולים של הרופא והוא הסמכות לקביעת הטיפול. לכן, אין לשנות את המינון שנתן הרופא ללא אישורו. את הכמוסות נוטלים על קיבה ריקה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות