תרופה לחרדות והתקפי פאניקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/09/2014 | 00:31 | מאת: נועה

רציתי לשאול איזו תרופה הכי מומלצת לטיפול בהפרעות חרדה והתקפי פאניקה? פסיכיאטר אחד המליץ לי על התרופה ציפרלקס ממשפחת ה-SSRI, ואחד על התרופה פרוזאק או פריזמה גם כן מאותה משפחה. מה לדעתך יותר יעיל ועם פחות תופעות לוואי? ומה ההבדל בין פריזמה לפרוזאק? האם אחד מהם יתר יעיל ועם פחות תופעות לוואי?

נועה שלום, פריזמה ופרוזאק הם שמות שונים של אותה תרופה, כך שאין הבדל בין התכשירים. לציפרלקס יש פחות התנגשויות עם תרופות אחרות מאשר לפרוזאק ולכן, לרוב מעדיפים אותה. כמובן, שההחלטה הסופית היא בידי הפסיכיאטר ביחד איתך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות