פרוקור וקלקסן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/09/2014 | 02:25 | מאת: עודד

ערב טוב מבוגר שאושפז בגין דלקת ריאות קשה והונשם, ללא רקע לבבי ידוע. היה אירוע של פרפור פרוזדורים באשפוז שהתייצב רק לאחר העמסת פרוקור. בהמשך קיבל פרוקור 200 מ"ג וקלקסן 60 מ"ג (או 80). הסיבה לקלקסן זה בגלל הפרפור או בגלל השכיבה הממושכת? לאחר האשפוז הועבר למוסד סיעודי, והגריאטר החליט לתת פרוקור 100 מ"ג במקום 200, וקלקסן 40 במקום 60 (או 80). האם שינוי המינונים משמעותי? החלטתו להוריד את המינונים לא נעשתה עקב בדיקה כלשהי (לחולה לא נעשה אקו, גם לא באשפוז). השאלות הן ברמה העקרונית, וכמובן לא בתור ייעוץ לגופו של מקרה. מה האינדקציות לטיפול בפרוקור לאחר אירוע של פרפור פרוזדורים? איך מחליטים עד מתי להמשיך טיפול, ובאיזה מינון? והאם מינון של 100 בכלל אפקטיבי? כנ"ל השאלה לגבי קלקסן (הוא לא מקבל קומדין או משהו דומה). שבוע טוב

עודד שלום, בחולים קשישים חשוב לתת את המינון האפקטיבי הנמוך ביותר, וזה מקובל לתת מינון של 100 מ"ג באוכלוסיה זו. לגבי קלקסן, טיפול במדללי דם הוא חלק מהטיפול בפרפור פרוזדורים. נוהגים גם לתת טיפול מונע בקלקסן לחולים מרותקים למיטה. ההחלטה על משך הטיפול תלויה בגורמי סיכון שיש לחולה, באם מדובר באירוע ראשון או חוזר או אם מתרחשים אירועים נוספים תחת טיפול. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות