טיפול נגד טפילי מעיים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/09/2014 | 18:54 | מאת: מירי

קבלתי כדורי פלאג'יל 2 כד' של 250 מ"ג ליום למשך 10 ימים. סיימתי ועדיין סבלתי מכאבי בטן. רופא הגסטרו המליץ על טיפול בפרוטוציד 500 מ"ג 2 ליום ל10 ימים. האם זוהי אכן המלצה הגיונית? ושאלתי העיקרית: האם פרוטציד גורם לחולשה ולבחילות מעין הרגת שפעת? האם זו סיבה להפסיק את השימוש בו, או שמתרגלים והתופעות חולפות? (התחלתי אתמול בבוקר) תודה רבה!

מירי שלום, פרוטוציד עשויה לגרום לתחושת חולי, לחולשה וגם לבחילות. נסי לקחת את התרופה אחרי אוכל, אול זה יקל על הסימפטומים במערכת העיכול. זו לא סיבה להפסיק טיפול, אך אם זה בלתי נסבל, נסי להתייעץ עם הרופא לגבי תחליף (אם יש). טיפול של 10 ימים נשמע ארוך, אך איני יודעת מהי האבחנה המדויקת ומהם השיקולים של הרופא למתן טיפול זה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות