נטילת תרופה לשיכוך כאב כרוני

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/09/2014 | 20:36 | מאת: באדרי בארוך

שלום לך, אני בם 31, לפני 4 חודשים עברתי ניתוח דיסקוטמיה מסובך בחוט השדרה, הניתוח נכשל וכתוצאה יש לי כאבי כרונים בגב וברגליים, אי לכך אני נוטל תרופה של טרגין 20 על בסיס יום יומי שני כדורים ליום למשך תקופה של חודשים שכבר עברו, ואולי לעוד תקופה לא קצרה לעתיד הקרוב עקב כאבים בלתי פוסקים. בדרך כלל אני בריא מכל מחלה אלא רק מה שצויין בעמוד השדרה. רציתי בבקשה לדעת האם לקיחת התרופה טרגין 20 תביא לאיזה נזק כלשהוא בגוף או לכל דבר שלילי שיכול להתרחש עקב נטילת התרופה לאורך תקופה של חודשים, חוץ מעניין של ההתמכרות או התלות לתרופת הטרגין 20..?

באדרי שלום, יש להבדיל בין תופעות לוואי לבין נזקים. תופעות לוואי ייתכנו (עצירות, בחילה, דיכוי מערכת העצבים, סחרחורות, דיכוי נשימה וכו'). נזקים ייתכנו בעיקר אם יש מצבי מחלה נלווים או נלקחות תרופות מסוימות במקביל. נזק ייתכן אם חוצים או מרסקים את הטבליה. אם יש סחרחורות חשוב לקום משכיבה או מישיבה באיטיות. אם תצטרך תרופות נוספות, יש לידע את הרופא על נטילת טרגין. כמו בכל משכך כאבים חזק, שיכוך הכאבים יכול להפריע לזיהוי מצבים אקוטיים שמתרחשים תחת הטיפול. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות