תופעות לוואי פריזמה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/09/2014 | 23:56 | מאת: עידן

לאחרונה הפסיכיאטר החליף לי כדור ציפרלקס לכדור פריזמה/פרוזאק,(להפרעות חרדה והתקפי פאניקה) עקב תופעות לוואי שחוויתי עם הציפרלקס של עייפות קשה, צורך לישון הרבה, וקושי בריכוז, אני לוקח שבוע חצי כדור פריזמה ועוד מספר ימים כדור שלם, אכן אני הרבה פחות עייף, מרגיש עירני, יותר חי ומרוכז, אך ישנן שתי בעיות שמטרידות אותי: 1) חוסר חשק מיני שלא מאפיין אותי בדר"כ וזה מפריע בזוגיות. וקושי בקבלת זקפה. האם ב-10 מ"ג (חצי כדור פריזמה ) גם תהיה יעילות והתופעות לוואי הנ"ל ייפחתו או יעלמו או שכדאי לחזור לציפרלקס? האם פריזמה יעיל נגד חרדות? כי מצד אחד אני מרגיש יותר עירני, אך חש קצת יותר תחושות פיזיות של חרדה מעם הציפרלקס (כמו תחושה לא נעימה בבית החזה שהינה תופעת לוואי פיזית של חרדה). אשמח לשמוע את חוות דעתך והמלצתך בעניין.

עידן שלום, לפעמים לוקח זמן למצוא את הטיפול המתאים עבורך. הגישות הטיפוליות כוללות החלפת תרופה או הוספת טיפול לתופעות הלוואי (לדוג' תרופות לשיפור הזקפה). מינון של 10 מ"ג פריזמה הוא נמוך ולא בטוח שיספיק, אך התייעץ עם רופא לגביו, אולי ניתן לנסות. מכיוון שפרוזאק/פריזמה עשויה לגרום לתופעת לוואי של חרדה, וזו הבעיה שאתה סובל ממנה, כדאי ליידע את הרופא על כך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות