תגובות בין תרופתיות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/09/2014 | 19:55 | מאת: אלי

ליאת שלום אני בן 52 מטופל כבר שנים בתרופה להורדת ל"ד בשם אנלדקס 5 מ"ג X2. והלחץ דם היה מאוזן. לאחרונה לחץ הדם עלה והרופא משפחה הוסיף כדור של אמלודיפין 5 מ"ג. האם אין תגובות בין תרופתיות מאחר ובעלון היה כתוב שקיימים סיכונים בשימוש עם תרופות אחרות להורדת לחץ הדם. לתשובתך אודה,

אלי שלום, האזהרה בעלון נובעת מכך ששילוב של מספר תרופות להורדת לחץ דם יכול להוביל לאפקט מצטבר בהורדת לחץ הדם, וצריך לנטר את לחץ הדם וכן לבדוק אם יש תופעות לוואי. אבל, קשה להשיג שליטה בלחץ הדם רק עם תרופה יחידה וברוב המקרים יש צורך בשילוב תרופות ממשפחות כימיות שונות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות