המשך: תופעות לוואי פריזמה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/09/2014 | 19:55 | מאת: עידן

הי ליאת, רשמת כי התרופה עלולה להגביר חרדה, הפסיכיאטר יודע שאני סובל מחרדות, ואמר כי התרופה רק ב-15-20 יום הראשונים עלולה להגביר חרדות, אבל אמר שהיא יעילה גם כן לחרדות. הרי מדובר גם כן ב-SSRI, איך האפקט שלה מעורר חרדה והאחרות פועלות כמרדימות? לצערי אני גם חווה בלילות סיוטי לילה, קימה באמצע השינה עם דפיקות לב מואצות וקושי לישון. מהי התרופה הכי יעילה לחרדות לטעמך (עם עדיפות לפרופיל תופעות לוואי נמוך)?

עידן שלום, זה נכון שטיפול ב-SSRI עשוי לגרום להפרעות חרדה בשבועיים הראשונים לטיפול. והקלה בתסמינים מתרחשת תוך 2-4 שבועות מתחילת הטיפול. כל אחד מגיב אחרת לתרופות מהמשפחה. חלק יכול להרגיש שהתרופה מרדימה וחלק יכול להרגיש שהתרופה מעוררת. פרוזאק לרוב מעוררת. אין לי המלצה ספציפית. התרופה הכי יעילה היא זאת שתיתן את התגובה הרצויה. ממה שאתה מתאר, כדאי להתייעץ שוב עם הרופא המטפל. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות