מעבר חזרה לתרופה קודמת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/10/2014 | 12:45 | מאת: עידן

ליאת שלום, ניסיתי לעבור לפריזמה מהציפרלקס כאשר אני מרגיש לא טוב מהפריזמה ורוצה לחזור לציפרלקס, כיצד ניתן לבצע את המעבר ? האם להפסיק מידית עם הפריזמה ולהתחיל עם 5 מ"ג ציפרלקס ביום שבוע? אשמח לקבל עזרה ממך. שנית, רציתי לדעת מהן תופעות הלוואי של סרוקסאט, בעצם ניסיתי כמעט את כל ה-SSRI ומכל מה שניסיתי פרופיל תופעות הלוואי הטוב ביותר וההשפעה הטובה ביותר הייתה של הציפרלקס אך עדיין היו מספר תופעות שהפריעו לי אז ניסיתי את הפריזמה.

עידן שלום, החלפת הטיפול התרופתי תעשה רק בהוראת רופא. באופן עקרוני, מעבר בין 2 תרופות מאותה משפחה הוא פשוט וברוב המקרים ניתן להחליף בין 2 תרופות בעלות מינון אקוויוולנטי, ללא תהליך של הפחתת מינון. למרות זאת, ייתכן ורופא המכיר את ההיסטוריה הרואית שלך יחליט על הורדה הדרגתית במינון התרופה הנוכחית תוך כדי התחלה הדרגתית של התרופה החדשה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות