פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/10/2014 | 16:58 | מאת: דודי

שלום ידוע שמומלץ לקחת פרוביוטיקה בזמן ולאחר נטילת אנטיביוטיקה מאחר והיא הורסת את הפלורה והחיידקים הטובים. האם הדבר נכון בכל הצורות של נטילת אנטיביוטיקה? גם אם זה בעירוי לוריד ו/או אינהלציה וכדומה? והאם אדם שמקבל את המזון דרך זונדה ולא בולע תרופות, ניתן לפתוח את הכמוסה של הפרוביוטיקה ולשפוך את התוכן לתוך מזרק עם נוזל ולהכניס דרך הזונדה או שללא הכמוסה התועלת נפגמת מסיבה כזו או אחרת? תודה

דודי שלום, גם נטילת אנטיביוטיקה דרך הווריד יכולה לפגוע בפלורת המעי. ברוב תכשירי הפרוביוטיקה ניתן לפתוח את הכמוסה ולצרוך רק את התוכן שלה ללא פגיעה ביעילות. לגבי מתן בזונדה, התייעץ עם הצוות המטפל. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות