ליריקה או דקסמול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/10/2014 | 23:09 | מאת: צביק

לוקח ליריקה באופן קבוע בגלל פגיעה בעצב בטיפול שיניים. שני כדורים בבוקר ושניים בערב וכל כדור 75 מג. לאחרונה לקחתי דקסמול שניים בוקר ושניים בערב ועזר לי. חייב לקחת קבוע. מה עדיף מבחינת תופעות הלוואי כי שמעת יש דקסמול פוגע בכבד. אודה לתשובה

שלום, דקסמול הוא משכך כאבים כללי וליריקה פועלת על כאבים ספציפיים שנובעים מבעיות בעצבים, כך שלא ניתן להשוות ביניהן. נטילה קבועה של דקסמול עשויה לגרום לפגיעה בכבד, בעיקר אם צורכים יותר מ-8 טבליות ביממה, נוטלים תרופות נוספות שפוגעות בכבד או אם נוטלים עם אלכוהול. אם יש צורך בטיפול קבוע ולאורך זמן, יש לעקוב אחרי תפקודי כבד, וליידע את הרופא המטפל. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות