תמיסות היפוטוניות והיפרטוניות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/10/2014 | 11:54 | מאת: א.ר

שלום ליאת, ברצוני לברר באיזה מנגנון פועלות תמיסות היפוטוניות והיפרטוניות? למשל, בתמיסה היפרטונית, שבה ריכוז המומסים גבוה מריכוז המומסים בדם, קיימת יציאת נוזלים מהמדור החוץ-תאי לתוך כלי הדם וזה ההפך מדיפוזיה (שבה יש מעבר נוזלים ממקום בו ריכוז המומסים גבוה לריכוז נמוך יותר עד להשוואת ריכוזים). תודה רבה.

שלום, תמיסה היפרטונית היא בריכוז מלחים גבוה מאשר זה הקיים בגוף ותמיסה היפוטוניות מכילה ריכוז מלחים נמוך מזה של הגוף. מבחינה כימית, תמיד תהיה שאיפה להשוואת ריכוזים. באיברים שהגוף רוצה לשמר מפל ריכוזים, בדרך כלל יש השקעת אנרגיה ושימוש ב"משאבות" כדי להתגבר על תהליך הדיפוזיה. מנגנון פעולה בהקשר לאיזה טיפול? ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות