כדור פרימולט נור לפני חתונה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/10/2014 | 16:27 | מאת: ריקי לורין

הי קיבלתי מהרופה את הכדור ל-15 ימים כפעמיים ביום כדי לא לקבל מחזור בחתונה רציתי לדעת אם אני מקבלת מחזור ב20 לחודש ו5 ימים לפני תמיד יש לי את תופעות הקודמות לו- רעב מוגבר, פצעונים ל הפנים רגישות בחזה, עכשיו אני נוטלת את הכדור וחשב לי לדעת אם הוא מבטל את תופעות הלוואי שקודמות למחזור או אך ורק את המחזור? זאת אומרת האם הגוף יתנהג כאילו הולך להיות מחזור? תשובתכם חשובה לי מאוד תודה רבה רבה ריקי

ריקי שלום, התרופה תפחית גם את תופעות הקדם ווסת, אך ייתכנו תופעות לוואי של התרופה עצמה. ליאת

15/10/2014 | 10:25 | מאת: ריקי לורין

תודה רבה לך ליאת, הרופא שלי בחופש אשמח אם תעני לי על עוד שאלות ,אם יש לי בדכ פצעים על הפנים לפני ווסת הם יופיעו? והתנפחות של הבטן, אם אפסיק עכשיו את הכדור אקבל מחזור? הכדור עושה לי ממש בחילה כאילו משהו תקוע בגרון וקצת עקצוצים בגרון, והאם מותר לשתות קצת אלכוהול בחתונה- ממש קצת? תודה רבה רבה בבקשה תעני לי על הכל זה ממש חשוב:( ריקי

ריקי שלום, אם יש לך בדר"כ פצעים לפני ווסת, אז כנראה שהם יופיעו גם הפעם. תתכן אגירת נוזלים בגוף, זה מתבטא בעיקר בנפיחות ברגליים (לא הכרחי שזה יקרה בטיפול קצר). בחילה היא תופעת לוואי נפוצה ולא מחייבת הפסקת טיפול. ניתן לקחת אחרי אוכל כדי להפחית אותה. תחושת האי נעימות בגרון מחייבת התייחסות. אם יש קושי בבליעה או בנשימה, כדאי להתייעץ עם רופא. לגבי אלכוהול, ניתן לצרוך כמות קטנה בלבד. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות