בטאקורטן G משחה- בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/11/2014 | 08:37 | מאת: טל כהן

שלום רב, בתחילת השבוע ביצעתי הסרה של נקודות חן בניתוח ברקה ימין. הרופא רשם לי בטאקורטן G משחה למשך 10 ימים פעמיים ביום. הרופא ידע כי אני בהריון בשבוע 11. רק אתמול משום מה, החלטתי לקרוא את הדף המצןרף וראיתי כי אין להשתמש בתרופה בשליש הראשון להריון. לפיכך שאלותיי הן : 1. האם עשיתי נזק כלשהו? 2. האם זה הכל זאת בסדר להשתמש? 3. האם יש משחה אחרת שאוכל למרוח במקום, על מנת להמשיך את הטיפול בפצע? המון תודה, טל

טל שלום, השימוש בתרופה זו במהלך הריון נתון לשיקול דעתו של הרופא אחרי שלקח בחשבון תועלת כנגד סיכון. מכיוון שמדובר בשימוש חיצוני, סביר להניח שלא נגרם נזק. לגבי המשך טיפול, כדאי להתייעץ עם מרכז לייעוץ טרטולוגי, שמתמחה בשימוש בתרופות בהריון. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות