תוספת ויטמינים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/11/2014 | 08:45 | מאת: שרית

אני נוטלת קלונקס במינון נמוך רציתי לדעת איזה ויטמינים מומלצים לחורף אשמח לדעת אם אני יכולה לקבל משהו מורכב שיש בו תוספת של הכל ויטמין c ויטמין b12 ותוספת ברזל שלא יעשו תופעות לוואי יש דבר כזה? ובכלל תוספת ויטמינים רגילה בת 29 וחצי אחרי שלושה לישות ילדתי לפני כמעט 7 חודשים בן שלישי בתודה שרית

שרית שלום, אין ויטמינים שמומלצים ספציפית לעונה מסוימת. ישנם מוצרי חיזוק לחורף שמבוססים על צמחי מרפא, שלרוב משלבים גם מינון נמוך של ויטמין C בתוכם. מוצרי מולטיויטמין רבים מכילים גם B-12 וגם ברזל, אך במינונים תחזוקתיים ולא טיפוליים. אם יש לך חוסר בברזל ו/או ויטמין B-12, מומלץ לצרוך אותם בנפרד במינון טיפולי. ישנם תכשירי ויטמינים שמכילים גם צמחי מרפא (למשל ג'ינסנג לתוספת אנרגיה), ולכן חשוב להתאים את המוצר לצרכייך האישיים. פני לייעוץ בבית מרקחת או אצל נטורופת/ית. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות