שתי שאלות:

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/11/2014 | 19:16 | מאת: מיכאל

1. בכל מקרה של מחלת הנשיקה יש הגדלה של הטחול? 2. לא קשור לשאלה הראשונה,יש איזשהו משהו לא בריא בלעצור התעטשות?

מיכאל שלום, לא בכל מקרה של מחלת הנשיקה יש הגדלה של הטחול, אך זהו תסמין נפוץ של המחלה. התעטשות היא תהליך פיזיולוגי שמסייע לשמור על הבריאות. הוא "זורק" החוצה אלרגנים, חיידקים ווירוסים שחודרים לחלל האף. לא מומלץ לעצור התעטשות. ברוב המקרים עצירת התעטשות לא תגרום לנזק, אך במקרים נדירים (כנראה כשיש בעיית רקע אנטומית), תתכן פגיעה בריאותית. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות