כדורי שינה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/12/2014 | 20:41 | מאת: עינת

שלום, אני בת 40. בדרך כלל ישנה טוב, אך מדי פעם (אחת לשבוע/שבועיים) יש לי קשיי הירדמות ויקיצות רבות במהלך הלילה. במקרים בהם הרגשתי כי איני מצליחה להירדם, לקחתי כדור מלטונין 3מ"ג, שלא השפיע עליי משמעותית אם בכלל. האם לנסות לקחת כדור מלטונין במינון 5 מ"ג או לבקש מרופא משפחה כדור שינה קצת יותר חזק? בררתי לגבי כדורי שינה שאינם מצריכים מרשם רופא, כגון: סליפ אייד ויוניסום, ורציתי לשאול אם יש סיכון ליטול אחד מהם במידה וידועה היסטוריה משפחתית של תפקוד בלוטת התריס. תודה רבה.

עינת שלום, מלטונין יעיל יותר כשנלקח למשך תקופה ולא לפי הצורך. תרופות לשינה שאינן דורשות מרשם רופא אינן בעייתיות במקרה של היסטוריה משפחתית של בעיה בבלוטת התריס. אם יש בעיה אישית או הייתה היסטוריה אישית של בעיה בבלוטת התריס, יש להתייעץ עם רופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות