שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/12/2014 | 18:27 | מאת: מאיה

כואבת לי רגל ימין בזמן ישיבה. כבר ארבעה חודשים (יש לציין שאני עובדת במשרד ויושבת שעות רבות), הכאב מאוד מציק ואני מוצאת את עצמי מחליפה תנוחות רבות בעת ישיבה ואפילו קמה. הכאב הוא כאב בצד האחורי של הרגל והוא מקרין על כל הרגל (ברך, ירך ושוק). ביקרתי אצל אורתופד לפני כשבועיים ועל סמך בדיקה קצרה הוא החליט שיש לי דלקת בשריר האחורי של הירך. הוא נתן לי גדורי אתופן 600 מ"ג כל יום במשך 20 ימים ואמר שזה יעזור. יש לציין שכשאני עושה ספורט ומפעילה את השריר הוא אינו כואב יתר על המידה, רק מרגיש קצת תפוס. הרוקח אמר שאין לאתופן תופעות לוואי מיוחדות. אני נוטלת את הכדור כבר כמעט עשרה ימים והיום ראיתי שיש לו המון תופעות לוואי חמורות ומוזרות ובנוסף לכך אני חוששת כי הוא גורם לי לעייפות. האם להמשיך לקחת את הכדור? אולי הכאב יעבור מעצמו? האם יש אלטרנטיבה עם פחות סיכונים? תודה רבה!

מאיה שלום, אם אין לך מחלות רקע ואינך נוטלת תרופות כרוניות (בעיקר ללחץ דם גבוה), אז הסיכון מהכדור הוא נמוך וניתן להמשיך את הטיפול. מבחינת טיפול תרופתי, אין אלטרנטיבה ללא תופעות לוואי או סיכונים דומים. מבחינת טיפולים שאינם תרופתיים, התייעצי עם הרופא לגבי האם פיזיותרפיה רלוונטית למצבך. מבחינת תוספי תזונה, סלדרין וכורכום הם בעלי אפקט אנטידלקתי. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות