ויטמין D

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/12/2014 | 00:07 | מאת: ניר

שלום מה ההבדל בין ויטמין D-3 ל- D-2? תמיד ראיתי על תוספי המזון שמצוין D-3, אלא שנתקלתי במולטי ויטמין לנשים עם ויטמין D-2 במקום D-3. ידוע לי שבבדיקות דם בקופ"ח בודקים רק D-3. האם אפשר להסתפק באחד מהם או שלכל אחד תפקיד אחר? תודה

ניר שלום, ויטמין D, המצוי בטבע מגיע בצורה הלא פעילה שלו. בגוף שלנו הוא עובר שני תהליכים כימיים, ההופכים אותו ל-D2 ואחר-כך ל-D3, שהיא הצורה הפעילה של הויטמין. אדם בריא יכול ללא בעיה להמיר ויטמין D2 לויטמין D3. אין צורך לצרוך את שניהם. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות