ג'ימנמה וגלקומין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/12/2014 | 22:04 | מאת: יעל

שלום אישה בת 65, סובלת מלח"ד וסכרת גבולית. נוטלת תרופות ללח"ד, וכן גלוקומין 850 מ"ג. האם יש בעיה בנטילת תוסף ג'ימנמה (400 מ"ג ליום)שעשוי להיטיב עם הסכרת במקביל לגלוקומין? האם צריך לחשוש מהיפוגליקמיה או שזה לא משפיע ברמה כזו? והאם ידוע לכם אם זה מועיל ותוך כמה זמן? זה עשוי להועיל ברמה כזו שיהיה אפשר להפסיק את הגלוקומין? תודה

יעל שלום, שילוב ג'ימנמה עם תרופות להורדת רמות הסוכר בדם ייעשה באישור רופא, למרות שגלוקומין היא תרופה שלא גורמת בדרך כלל להיפוגליקמיה. תכשירים טבעיים לא נחקרים באותה מידה כמו תרופות ולכן, קשה לייחס להם תועלת בריאותית. ישנו מחקר קטן שבדק תמצית ספציפית של ג'ימנמה בשילוב עם אינסולין והראה הפחתה בכמות האינסולין הנדרשת לאיזון הסכרת. מלבד מחקר זה יש את השימוש המסורתי והעממי בצמח שמייחס לחומר תכונות של הפחתת חשק למתוק וירידה ברמות הסוכר בדם. במצבים גבוליים של סכרת, שינויי אורח חיים כמו ירידה במשקל ופעילות גופנית מתונה, עשויים להפחית את הצורך בטיפול תרופתי. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות