אדים קרים \ חמים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/12/2014 | 21:08 | מאת: גיא

שלום, לאחרונה היו פרסומים שונים לגבי איסור על שימוש באדים קרים \ חמים. אשמח להבהרות בנושא

גיא שלום, איגוד רופאי הילדים יצא בהמלצה להימנע משימוש במכשירי אדים עקב מקרים ספורים של תינוקות שחלו בחיידק הליגיונלה ((שמקורו במים עומדים). הטענה המרכזית היתה שאין הוכחה ליעילות מכשירי האדים ולכן, גם אם הסיכוי לזיהום הוא נמוך, אין הצדקה לשימוש בהם. משרד הבריאות, לעומת זאת, לא אסר על השימוש במכשירי אדים אך נתן הנחיות חדשות לטיפול במכשיר. הוא קבע שיש להשתמש במים רתוחים שהתקררו, שיש לשפוך את שאריות המים בגמר השימוש ולייבש את המכשיר. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות