אנטיביוטיקה טבעית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/12/2014 | 20:47 | מאת: אורי

שלום האם יש דבר כזה בכלל או רק בפרסומים? יש לא מעט פרסומים על תוספים שונים שמתיימרים להיות תחליף לאנטיביוטיקה. שאלתי כמובן לא על מצב של זיהום חמור שאז חובה ליטול טיפול אנטיביוטי מסודר, אלא על מצבים של נטיה לזיהומים (בשתן וריאות ועוד, כמו כן פצע לחץ), נטיה לפטרת, סמני דלקת בבדיקות דם מוגברים ללא אבחנה של המקור. רציתי לשאול על כמה דברים ספציפיים. "כמוסות פרופוליס" - "שמן אורגנו" - ועוד תוסף שלפי הפרסום עובד כנוגד דלקת לא זיהומית - "תמצית תקנית בוסוואליה" והאם הם בטוחים לשימוש? תודה רבה

אורי שלום, צריך להביל בין דלקת זיהומית, שמטופלת ע"י אנטיביוטיקה לבין דלקת לא זיהומית (דלקת שרירים או מפרקים לדוג'), שלא מטופלות ע"י אנטיביוטיקה, אלא ע"י תרופות נוגדות דלקת. התכשירים שציינת מוגדרים כתוספי תזונה ואין לייחס להם פעילות רפואית. ברפואה האלטרנטיבית מייחסים להן פעילות נוגדת חיידקים. במצב שנדרש טיפול אנטיביוטי, ההמלצה היא חד משמעית לטפל באנטיביוטיקה (על-פי מרשם רופא). לגבי טיפול מונע, אין בעיה להשתמש בתוספי תזונה, בתנאי שלא מתנגשים עם טיפולים כרוניים שנלקחים. במצב שיש סמני דלקת בבדיקות דם ללא סיבה נראית לעין, יש להמשיך בבירור הרפואי לגילוי מקור הדלקת. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות