ריטלין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/12/2014 | 20:59 | מאת: אני

שלום. בבית המרקחת לפני חצי שנה נתנו לי 10 כדורי ריטלין, מאחר וזה מה שהרופא רשם לתקופת המבחנים שהיתה, שמו לי 10 בקופסא לבנה קטנה עגולה.. לפי מה שאני זוכרת מישהו (אולי זה היה מהאינטרנט או הרוקחת עצמה אמרה לי) שזה מחזיק חצי שנה בקופסא זו. נשארו לי 4 כדורים והמבחנים בעוד קצת פחות מחודש, כמו כן על הקופסא רשום תאריך רחוק שזהו התאריך של האריזת קרטון המקורית.. האם אפשר להמשיך להשתמש או שאולי אחרי חצי שנה זה לא הכי יעיל? אני מצפה ליעילות מקסימלית מהתרופה בתקופת המבחנים. אשמח לייעוץ, תודה.

שלום, את כנראה מתכוונת לריטלין מסוג LA. התרופה רגישה ללחות ולכן יש פגיעה ביעילות התרופה כשחולפת חצי שנה מפתיחת האריזה, גם אם תאריך התפוגה עדיין רחוק. בקשי מרשם חדש מהרופא. ליאת

05/01/2015 | 15:26 | מאת: אני

אם אני רוצה ללמוד בבית כ4 או 5 שעות ונשארו לי כדורים מסוג ריטלין LA 30 האם הם יעבדו לפחות שעות? במה מתבטא הירידה ביעילות?

מנהל פורום תרופות ורוקחות