גלולות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

31/12/2014 | 22:36 | מאת: חן

ליאת יקרה אני אחרי לידה וברצוני להתחיל לשמור באמצעות גלולות יש לי מרשם לגלולות יסמין חשוב לי לציין שאני מעשנת בסביבות חצי קופסא ליום אולי קצת יותר הבנתי שיש סיכון גלולות ועישון מה תוכלי לישע אותי במקרה שכן אתחיל לשתות גלולות

חן שלום, שימוש בגלולות למניעת הריון בנשים מעשנות מעלה את הסיכון לשבץ. הסיכון עולה עם הגיל (מעל גיל 35) ואם יש היסטוריה משפחתית של שבץ או בנשים עם קרישיות יתר. ניתן להתייעץ עם הרופא לגבי שימוש בהתקן תוך רחמי או בגלולות המבוססות על פרוגסטרון בלבד. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות