גלולות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/01/2015 | 19:27 | מאת: חסויה

אחרי הלידה הראשונה של בתי השתמשתי הגלולות מדבקות אוורה לאחר תקופה של הפסקה + לידה ביקשתי מהרופאה של טופס מרשם של גלולות של אורה ועכשיו אני נמצאת בדילמה לאחר שקראתי שוב את העלון אני מפחדת לקחת גלולות אלו מכיוון שזה תרופה עם הורמון משולב שקראתי על זה שתכשירים הורמונליים משולבים למניעת הריון גורם לסרטן חס וחלילה אני לא יודעת מה לעשות איזה גלולות עכשיו אפשר להחליף בזה ושזה לא יהיה הורמון משולב ומצידי שיהיה דרך הפה ולא חיצוני תודה תודה

שלום, תכשירי מניעת הריון תרופתיים הם הורמונליים. גם המדבקות, גם גלולות לבליעה וגם הטבעת הם תכשירים הורמונליים משולבים. יש גלולות בעלות מרכיב הורמונלי יחיד ולא משולב (לדוג' cerazette), אך גם לגביהן יש התייחסות בעלון לסיכון לפתח סרטן. תוכלי להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך לגבי מידת הסיכון שלך לפתח תופעות לוואי או מחלה קשה בעקבות שימוש בגלולות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות