אינטראקציות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/01/2015 | 21:01 | מאת: זיו

שלום א. האם יש אינטראקציות בין התרופות דלהלן לתוספי המזון שבהמשך? ב. האם יש מהתרופות הללו תרופה שעלולה להשפיע על הכבד ו/או להסביר עליה באנזימי כבד מסוג alt - ast ? ג. כנ"ל לגבי תוספי התזונה, האם יש משהו מהם שעלול להזיק לכבד ו/או להסביר עליה באנזימים הנ"ל? ד. האם יש בעיה בנטילת תוספי המזון הללו לתקופה ממושכת? 1. פרוקור 200 מ"ג מזה כמעט חצי שנה 2. קלקסן זריקה כמה חודשים, הופסק לפני כחודש 3. ונקומיצין דרך הפה כמה חודשים בגלל קלוסטרדיום, כעת לקראת הפסקה במינון מינימלי. 4. לנטון 5. אינהלציות 1. אבאונד - abound abbott - מכיל ארגנין, גלוטמין ו-HMB 2. Saccharomyces Boulardii - פרוביוטיקה ספציפית לקלוסטרידיום 3. ויטמין C 4. פרוביוטיקה רגילה 30 מילארד 5. ברזל עדין (סולגאר) 6. פרופוליס בכמוסות 7. דרמה קליר (סופהרב) מכיל אבץ/ויטמין A/ ויטמין E/נחושת וצמחי מרפא רשימת צמחי המרפא בקישור :(http://www.supherb.co.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/Derma_Clear_lable.JPG) תודה רבה

זיו שלום, אינטאקציות משמעותיות לא מצאתי . צמחי המרפא יכולים להגביר סיכון לדמם כשניטלים במקביל לקלקסאן, אך תרופה זו כבר הופסקה. כמו כן, כדאי להפריד את תכשיר הברזל משאר הויטמינים. דרמה-קליר מכיל צמחי מרפא רבים ולא לגבי כולם יש לי מידע מקיף (לגבי בטיחות ואינטראקציות), ולכן, אם תוסף זה אינו הכרחי, הייתי שוקלת לעשות הפסקה בשימוש בו. תפקודי כבד מושפעים בעיקר מפרוקור וממינון גבוה של ויטמין A. גם לנטון עשוי לגרום במצבים מסוימים לעליה באנזימי כבד. פרוקור היא תרופה שעשויה לפגוע במערכות רבות בגוף, ובשימוש ממושך מחייבת מעקב. לנטון לאורך זמן עשויה לפגוע בספיגת מינרלים, ויטמינים, לגרום לאוסטיאופורוזיס וכן לקלוסטרידיום. אין לעשות שינוי בטיפול התרופתי ללא הוראה מפורשת מהרופא המטפל. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות