סותרי חומצה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/01/2015 | 15:46 | מאת: אבי

שלום האם כל מי שנוטל אספירין באופן קבוע צריך לקחת גם סותרי חומצה בכדי למנוע פגיעה בירית הקיבה? אם כן, מדוע, הרי זה עם ציפוי מיוחד, לא כך? ועל איזה מינון של אספירין מדובר, האם גם במינונים נמוכים? ולגבי סותרי חומצה, האם יש להם תופעות לוואי בשימוש ממושך? זה פוגע במערכת כלשהי בגוף? תודה

אבי שלום, לא כל מי שנוטל אספירין במינון נמוך באופן קבוע זקוק להגנה על הקיבה. אם יש תופעות לוואי במערכת העיכול או גורמי סיכון לכיב קיבה, יתכן והרופא ימליץ לשלב גם הגנה על הקיבה. לרוב לא מדובר בסותרי חומצה, אלא בנוגדי הפרשה של חומצה בקיבה. כדורי אספירין בעלי ציפוי לא מחייבים נטילה על קיבה מלאה מכיוון שהציפוי מונע מהחומר הפעיל לבוא במגע עם רירית הקיבה. מכיוון שלאספירין יש יכולת לפגוע בקיבה גם אחרי שנספג לדם (במנגנון אחר), נשארה ההמלצה לקחת אחרי אוכל. תכשירים המונעים הפרשת חומצה בקיבה הנלקחים לזמן ממושך יכולים לפגוע בספיגה של מגנזיום וסידן (מגביר סיכון לאוסטיאופורוזיס). ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות