משאף סרטייד דיסקוס ושימוש מקביל ב"רוליד"

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/02/2015 | 15:24 | מאת: עמוס

שלום ד"ר ליאת איבגי, בהמלצת רופא ריאות אני משתמש פעמיים ביום במשאף סרטייד דיסקוס. בימים אלה אובחנה אצלי דלקת ריאות. רופא המשפחה רשם לי "רוליד" לטיפול בדלקת. האם יש ניגוד אינטרסים בין שתי התרופות? או לחילופין סינרגיזם מזיק? בתודה ובברכה, עמוס

עמוס שלום, אין איסור על השילוב, אך יש עליה קלה בסיכון לסוג מסוים של הפרעת קצב, ולירידה ברמות האשלגן בדם. במהלך הטיפול המשולב, יש לשים לב להופעת הפרעות בדופק הלב. ליאת

10/02/2015 | 22:37 | מאת: עמוס

שלום ליאת, תודה על תשובתך. מכיוון שאני מעדיף להיות סופר זהיר, אפסיק למספר ימים את השימוש בסרטייד. יחד עם זאת אנסה להשיג את רופא הריאות ולשאול גם לדעתו. בתודה ובברכה, עמוס

מנהל פורום תרופות ורוקחות