אוגמנטין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/02/2015 | 10:44 | מאת: יניב

בני, בן ה-8.5 חודשים, שוקל כ-8 ק"ג, נוטל כרגע 2.5 מ"ל אוגמנטין כטיפול מונע. מכיוון שיש להשתמש בתרופה עד 7 ימים מיום הכנתה, לקחנו הביתה מבית המרקחת גם בקבוק של אבקה לצורך הכנה עצמית בבית. כאשר הכנתי את התרחיף, הסתכלתי בטעות על הוראות הכנה של אריזה של בקבוק אוגמנטין קודם ולמעשה, מהלתי את האבקה בכמות כפולה של מים (64 מ"ל במקום 32). האם יש לתת כעת 5 מ"ל מהתרחיף המהול-מידי על מנת לשמור על אותה כמות של חומר פעיל בעת הנטילה? האם יש לזה השפעה (למעט הדלילות של התרחיף)?

יניב שלום, אני תמיד ממליצה לחזור לבית המרקחת לצורך מיהול אנטיביוטיקה כדי להימנע ממצבים של מיהול לא נכון. הוספת כמות גדולה מדי של מים לא משפיעה על החומר הפעיל, אך כן משפיע על ריכוזו. אם אין באפשרותך לרכוש תרחיף חדש, יש לתת מנה כפולה מהתכשיר שברשותך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות