מינון צפוויט פורטה לילדה בת 6

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/03/2015 | 20:11 | מאת: אלכס פלמינג

הי, קיבלנו מרשם לצפורל מבית החולים. הרוקח רשם לנו 3 פעמים ביום, 7 מיליליטר כל פעם ל10 ימים בהנחה שמשקל הילדה (בת 6) הינו 20 ק"ג. משקלה בפועל הוא 15 ק"ג. לצערי אף אחד לא עונה בסניף אם המושבות ואני רוצה לדעת מה המינון שצריך לתת. מס' הקבלה הינו 108026 מהיום (אם זה עוזר) תודה מראש

שלום, לטיפול אנטיביוטי בצפורל יש טווח מינונים אפשרי. המינון נקבע על-פי סוג הזיהום בנוסף למשקל הגוף. ברוב המקרים המינון המקובל הוא בין 25 ל-50 מ"ג לק"ג ליום (מחולק למנות), אך במצבים מסוימים, ייתכן אף מינון גבוה יותר. לצערי, אין לי אפשרות לאתר את המרשם שלך ולראות מה ציין עליו הרופא. המינון שנרשם לך אכן מתאים יותר למשקל של 20 קילו, אך כמו שציינתי, במצבים מסוימים, ייתכנו מינונים כאלו גם ל-15 קילו. למה רשמו לבתך את האנטיביוטיקה? ליאת

03/03/2015 | 22:21 | מאת: אלכס פלמינג

יש לה גוש נוקשה בלחי ימין עם פצע חיצוני שם. אחרי טיפול באוגמנטין שלא עזר. בשניידר נשללה האפשרות של שיניים. נשללה האפשרות של פה ולסת. באולטרסאונד נשללה האפשרות של אבצס. רשמו לה צפורל ואם לא יצליח זה עובר למומחה עור.

מנהל פורום תרופות ורוקחות