tardyferon -האמנם תופעת הלוואי היא מהכדור?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/03/2015 | 15:51 | מאת: מישמיש

שלום רב, בשל אנמיה ובשל העובדה ששני כדורי פריפול לא סייעו לעלית הברזל אני נוטלת tardyferon 80 MG ע"ב יומי. מדדי הברזל הרלוונטים נמצאים בעלייה מתמדת אך מאז תחילת נטילת הכדור אני סובלת מגזים מאד חזקים וכמעט בלתי נשלטים; לא סבלתי מבעיה זו מעולם ושליטתי בכל רצפת האגן טובה בשל התעמלות. מיותר לציין עד כמה התופעה לא נעימה בלשון המעטה. מה עושים ע"מ להקטין תופעת לוואי זו? החלפת הכדור במקרה זה לא רלוונטית היות וסוף סוף יש עליה טובה במדדי הברזל. אני ממעיטה במוצרי חלב ובירקות מצליבים. תרופות קבועות נוספות ע"ב יומי כרגע : מינוצין 50 מ"ג ליום בשל דלקת בעין, כדור פרוביוטיקה. אודה לעצתך הטובה !

שלום, אם מתלווים לגזים גם שלשולים מרובים או מימיים, יש לדווח לרופא. את יכולה לנסות לקחת שני כדורי פרוביוטיקה או לשלב תכשיר של אנזימי עיכול. אם זה לא עוזר, והתופעה מפריעה לך, ייתכן לא יהיה מנוס מלהחליף תכשיר ברזל. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות