מלטונין לטיפול בג'ט לג

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

05/03/2015 | 20:05 | מאת: שלמה

אני מעוניין לקחת מלטונין לטיפול בג'ט לג לאחר טיסה. האם תוכלי להסביר לי איך ומתי לקחת? באיזה מינון ובאיזה שעה משעות היום. האם המלטונין שנמכר ללא מרשם בחנויות טבע מתאים? או רק תרופת מרשם? תודה רבה

שלמה שלום, מלטונין נחשבת בארץ לתרופת מרשם ורק רופא יכול לרשום אותה. קיים תכשיר מסחרי, במינון של 2 מ"ג, הרשום מגיל 55 ומעלה או תכשירים שהם הכנה רוקחית (במרשם רופא בלבד), במגוון מינונים. התכשיר נלקח בין 1-2 שעות לפני השינה כדי לחקות את ההפרשה הפיזיולוגית של המלטונין בגוף האדם. ליאת

05/03/2015 | 21:38 | מאת: שלמה

מאחר ואני מעוניין בתרופה כדי להמנע מג'ט לג ולא כדי להסדיר שעות שינה, האם יש חשיבות לשעות האור והחושך במדינה אליה אני טס, בהתיחס לזמן לקיחת התרופה? וכשאחזור לארץ אני נוחת בצהריים, מתי לקחת? האם לקיחה חד פעמית או יותר? שוב תודה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות