מטרגין במהלך הנקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/03/2015 | 11:10 | מאת: אוריאן

שלום, אני כעת חודש וחצי לאחר לידה, במהלך בדיקה שגרתית נצפו אצלי שאריות לאחר לידה, ניתן לי מרשם של מטרגין 0.125 מיליגרם 2 ביום למשך 15 יום, בשיחה שהייתה לי עם הרוקח כשהוצאתי את המרשם ובעלון היה כתוב ונאמר לי ממנו שלא מומלץ לתת חלב אם לאחר נטילת מטרגין לתינוק במקביל לכך עוד מתחילת הלידה לא הסתדר לי עם הנקה ושאבתי חלב אך לפני כמה ימים חזרתי להניק בעזרה של יועצת הנקה, בו זמנית החלו לי דימומים מאוד חזקים מה שהביא אותי למסקנה כאשר אני מניקה הרחם מתכווץ מעצמו, שני התרחשויות אילו קרו ממש במקביל מה שהוביל אותי למסקנה שאולי מטרגין אינו רלוונטי לגביי והטבע פשוט עושה את שלו והרחם מתכווץ כשאני מניקה, שאלתי היא האם בכל זאת חשוב לקחת מטרגין אם זה הומלץ, ולמה רופא ממליץ דבר אחד כשרוקח ובעלון כתוב דבר אחר? אשמח לתשובה מנומקת, אגב, ה-15 יום האם זה לא יותר מידי..? תודה מראש א

אוריאן שלום, אין הרבה מידע על התרופה בהנקה. ממה שידוע, טיפול קצר טווח, מייד אחרי הלידה, נושא בחובו סיכון מינימלי. טיפול ממושך, אחרי שנגמר הקולוסטרום וכבר יש חלב אם, יכול לגרום גם לתופעות לוואי לתינוק, וגם לירידה ביצור החלב, וברוב המקרים אינו מומלץ. לגבי ויתור על הטיפול, תצטרכי להתייעץ עם הרופא המטפל. ייתכן והוא יחליט לתת לזה סיכוי. בכל מקרה, זו החלטה של הרופא בלבד. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות