אלרגיה כתוצאה משימוש בקרם פנים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

31/03/2015 | 20:16 | מאת: ליאת

לפני שבועיים בערך ניקיתי את הפנים עם חלב פנים ועם מי פנים ומרחתי לחות פנים ופתאום הרגשתי שהפנים שורפות לי כאילו שנכוויתי. ניסיתי לאחר מכן למרוח שוב קרם פנים אחר וכו',כלום לא עזר,העור התבייש והתקמט נורא וממש נוצרו לי קמטים בפנים מרוב יובש. הלכתי לרופאת המשפחה והיא נתנה לי כדורי טלפסט ומשחה בשם בטאקורטן קרם. אחרי כמה ימים ללא הטבה משמעותית,ניגשתי שוב לקופת חולים והפעם היה רופא מחליף שטען שאני צריכה טיפול אחר ורשם לי כדורי מיזולן וקרם אלוקום. המיזולן פשוט מוטט אותי,גרם לי לחולשה נוראית ונימנום והאלוקום שמרחתי אמנם שיפר את הרגשת היובש שהייתה לי אבל מאז שמרחתי,נוצרה מן שכבה לבנה וקילוף במקומות היבשים. שאלתי היא - האם להמשיך עם האלוקום או לחזור לבטאקורטן? את המיזולן אני מפסיקה לקחת,האם לחזור לטלפסט או לא לקחת כלום? תודה רבה

ליאת שלום, במצבים כאלו כדאי לפנות לרופא עור. אני מנועה מלהמליץ על שימוש בתרופות מרשם, אך לרוב, אלוקום מתאימה יותר לבעיות אלרגיה בפנים. חשוב לשים שכבה דקה מאוד ולפרק זמן קצר.ניתן להשתמש בקרם אקווה (ללא חומר פעיל) לטיפול ביובש. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות