תחליף לציפרלקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/04/2015 | 01:10 | מאת: אנונימי

ליאת שלום, אני נוטל 3 שנים בערך ציפרלקס לשם טיפול בתופעות של חרדה והתקפי חרדה, אני נוטל בין 5 מ"ג ל-10 מ"ג ע"פ תחושה: מכיוון שאני לוקח תקופה ארוכה רק 10 מ"ג אז יש לי תופעות לוואי שהן לא נסבלות וכנ"ל לגבי 5 מ"ג שאז מתחילים להופיע סימפטומים פיזים של חרדה כגון לחץ בחזה. יש לי מספר בעיות עם הכדור: 1. התחילו לצוץ לי דיכאונות מאז שהתחלתי עם הכדור. 2. אני מרגיש שהכדור לא עוזר לי בצורה טובה להיפטר מחרדה חברתית (ברמה של להיות פתוח ולהיות איש שיחה עם אנשים), יותר מהסימפטומים הפיזיים של החרדות. 3. צצו לי בעיות זיכרון וקושי להתרכז שקשה לי להתמודד איתם ביום יום בעבודה. 4. כאשר אני לוקח כמה ימים 10 מ"ג רצוף יש לי ממש חוסר חשק מיני וקושי בזקפה. 5.הכדור מקהה לי את החושים (ככה אולי הוא משקיט גם את החרדות), כלומר הופך לסוג של אפאתי לסביבה,לא מרגיש רגשות כ"כ.(לא שמח). גם מרגיש סוג של מנותק לפעמים. 6. עייפות ורצון לישון והשמנה. ניסיתי פעמיים להחליף את הכדור לכדור אחר פעם לפרוזאק ופעם ללוסטרל, לצערי הניסיונות לא צלחו וחזרתי שוב לציפרלקס.(הם היו פחות טובים עבורי מהציפרלקס). האם תוכלי להמליץ לי על כדור שיכול לעזור במצב כמו שתיארתי ולא יגרום לתופעות לוואי של הציפרלקס? האם שווה לעשות ניסיון עם סרוקסט?או עם האפקסור?

שלום, תרופה כמו ציפרלקס אמורה להילקח באון קבוע. המינון לא אמור להשתנות על-פי תחושתך. אתה מתאר תופעות לוואי בלתי נסבלות במינון סטנדרטי וחוסר יעילות במינון נמוך יותר, כך שיש כאן בעיה בטיפול. מבחינתי יש כאן "דגל אדום", שאי אפשר להתעלם ממנו. אם אתה חש בדכאון בעקבות הטיפול, אתה חייב לגשת במיידית לרופא ולפעול על-פי הנחיותיו. לפעמים יש צורך במס' ניסיונות טיפולים, עד שמוצאים את התכשיר הנכון, וצריך להיעזר בסבלנות. מבחינת התקשורת שלך עם אנשים, ניתן להיעזר בנוסף לטיפול תרופתי גם במאמן או פסיכולוג, שיתנו לך כלים להתמודדות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות