ביוטין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/04/2015 | 09:46 | מאת: גודי

חברתי נוטלת כדורי ביוטין 10,000 mcg אותם היא מזמינה מחו"ל ואומרת שזה עוזר לה מאד למניעת נשירה, בארץ קיים מינון של הוויטמין בחברת סולגר של 600 mcg בלבד ץ שאלתי האם עודף ביוטין מזיק לגוף .? מהו המינון הנכון של לקיחת הכדור ?

גודי שלום, ביוטין הוא ויטמין מסיס מים ואינו נאגר בגוף, כך שאין סיכון ממשי להרעלה. למרות זאת, ייתכנו תופעות לוואי בשימוש ממושך של מינונים גבוהים. מבחינה רפואית, נטילת ביוטין נעשית כדי למנוע מחלות של חסר בויטמין, ולכן מדובר על מינונים נמוכים של עד 100 מק"ג ליום. כטיפול בנשירת שיער, הויטמין משווק בתוסף תזונה בלבד, וזו אינה התוויה רפואית, אלא טיפול אלטרנטיבי. מכיוון שכך, יש מעט אינפורמציה מבוקרת מדעית ולכן טווח מינונים רחב, לפעמים ללא ביסוס מדעי. מכיוון שחסר בביוטין הוא יחסית נדיר, לדעתי, המוצרים המסחריים שקיימים בארץ, מספיקים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות