החלפת כדורי הרגעה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

11/04/2015 | 21:01 | מאת: שושי

אני נוטלת קסאנקס XR להרגעה מיידית (תוך כדי שימוש בתרופות קבועות בזמן שאני ממתינה שהן יתחילו להשפיע) הייתי מעוניינת להחליף לכדור קסאנגיס 1 מ"ג מהסיבה שאפשר לרדת במינון שלו יותר בקלות מאחר וניתן לחצות אותו. שאלתי, האם אפשר להחליף כדור הרגעה מאחד לשני באותו היום או שאסור?

שושי שלום, החלפת כדורי הרגעה תיעשה באישור ובפיקוח רופא בלבד, עקב סיכון לתסמיני גמילה. באישור רופא בלבד, ניתן לעבור לשימוש בקסאנקס XR, במינון של 0.5 מ"ג, ובכך יהיו פחות השפעות של החלפת צורת מתן (כדור בשחרור מושהה לעומת כדור בשחרור רגיל). אם בכל זאת את מחליפה לקסנאקס רגיל, ואת לוקחת רק כדור אחד ביום של קסאנקס XR, לא מומלץ לקחת באותו היום שתי מנות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות