metformine Mylan מה הסכנות שבלקיחת תרופה זאת.

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/04/2015 | 08:49 | מאת: ש.י

ע"פ מרשם מרופא המשפחה עלי לקחת את התרופה metformine Mylan.נאמר לי שיש סכנות מסויימות בנטילת תרופה זאת מהן בבקשה? לא ציינתי. מדובר בתרופה להורדת סוכר בגוף.

שלום, לתרופה מטפורמין עלולה להיות תופעת לוואי נדירה, אך מסוכנת בשם lactic acidosis. תופעת לוואי זו גורמת להצטברות חומצה לקטית בדם לרמה שמשנה את רמת החומציות של הדם. מדובר בתופעת לוואי נדירה ביותר, אך גם מסוכנת ביותר. גורמי סיכון לתופעת לוואי זו: תפקוד לקוי של הכליות או הכבד, בעיות בזרימת דם עקב אי-ספיקת לב, התייבשות, צריכת אלכוהול, צום ממושך, בדיקות הדמיה המצריכות הזרקת חומר ניגוד. כמו שציינתי, התופעה נדירה ביותר. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות