גלולות למניעת הריון וטקפידרה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/04/2015 | 00:33 | מאת: אנני

אני מטופלת מעל חצי שנה בטקפידרה ולוקחת גלולות פרוגסטרון מיקרולוט. בזמנו נאמר לי שליתר בטחון מומלץ להשתמש בקונדום כאמצעי מניעה נוסף אם מטופלים בטקפידרה. (רעיון הכללי הוא שתופעות לוואי של מערכת העיכול שמלוות את השימוש בתרופה עלולות לפגוע ביעילות הגלולות (לדוגמא - שילשול של הגלולה) ויחד עם זה גם אין עדיין ניסיון מספק בשימוש בתרופה כדי להראות אם היא פוגעת ביעילות גלולות, אז באירופה ובישראל ההנחיות ממליצות על הוספת קונדום. בארה"ב אין המלצה כזאת. האם יש חדש בנושא? האם למטופלות טקפידרה שמשתמשות בגלולות עדיין מומלץ להשתמש בקונדום? (עדיין יש לי תופעות לוואי אבל לא שלשולים)

אנני שלום, אכן לא מצאתי התייחסות לאינטראקציה של טקפידרה עם גלולות למניעת הריון (משולבות או על בסיס פרוגסטרון) במקורות מידע מארה"ב. בעלון לרופא שמפרסם משרד הבריאות, מתייחסים לכך שאין מספיק מידע על השפעת הטיפול על יעילות הגלולות, ולכן עדיף להשתמש באמצעי מניעה נוסף. אם אינך סובלת מתופעות לוואי במערכת העיכול, התייעצי שוב בנושא עם הרופא המטפל. לי לא ידוע על עידכון בעלונים או בהנחיה זו. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות