תרופות שונות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/05/2015 | 12:04 | מאת: אליהו

שלום רב. אני לוקח כל יום את התרופות הבאות. קומדין פלויקס אמלודיפין טריטייס סוטלול ריתמקס ואומפרדקס. האם יש חשיבות לזמני לקיחת התרופות . האם יש אינטרקציה בין התרופות . לפני אוכל אחרי אוכל. האם להזהר להשמר ממשהו מיוחד. תודה

אליהו שלום, במצב של ריבוי תרופות, יש סיכוי גבוה לאינטראקציות. כשמטופל מקבל מס' תרופות לאותה בעיה רפואית, תמיד יש סיכוי להתנגשות על רקע אפקט מצטבר. יש אינטראקציות בתרופות שאתה מקבל, חלקן משמעותיות, אך אין קונטרה-אינדיקציות (התוויות נגד או איסור מוחלט על שילוב תרופתי). אתייחס לאינטראקציות המשמעותיות. השילוב בין ריתמקס לסוטלול, מגדיל סיכון להפרעות קצב מסוג מסוים, שיכולות להיות מסוכנות. חשוב לנטר ליעילות הטיפול, תופעות לוואי, ואק"ג. אינטראקציה משמעותית נוספת היא השילוב בין פלוויקס לקומדין. מדובר על אפקט מצטבר בין שני מדללי דם חזקים. לא ציינת היסטוריה רפואית, אך במצבים של פרפור פרוזדורים בשילוב עם בעיות לב (אחרי צינתור או ניתוח לב), השילוב מקובל. יש להיזהר מנפילות ולשים לב לסימנים של דימום. אינטראקציה נוספת, שיש עליה חילוקי דעות היא האינטראקציה בין אומפרדקס לפלוויקס. יש חשש לפגיעה ביעילות פלוויקס עקב השפעת אומפרדקס על המטבוליזם שלו בגוף, אך זה עדיין לא הוכח בצורה חד משמעית. כל מקרה נשקל לגופו, אך כשמטופל מקבל שני מדללי דם, מקובל לתת תרופה כמו אומפרדקס להגנה על הקיבה מפני דימום. שאר האינפורמציה מצויה בעלונים לצרכן. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות