העמל 23

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/05/2015 | 13:36 | מאת: שרה לוי

יש לי כאבי שיניים חזקים. נאמר לי שיש כאלה הרגישים לאדוויל. האם יש קפסולות אדוויל שונות או רק סוג אחד. מאחר ויש לי קיבה רגישה אני קצת חוששת לקחת. מאחר ויש לי כאבים חזקים האם כדאי לי לנסות לקחת כדור אחד. ואיזה מינון ?

שרה שלום, בארץ קיימים 3 סוגי אדויל: אדויל ליקווי-ג'לס, אדויל קולד-סינוס, ואדויל פורטה. הם כולם מבוססים על החומר הפעיל איבופרופן (המצוי גם בנורופן, ארטופן ואדקס). ישנם מצבים שבהם אסור לקחת אדויל: אם יש אלרגיה לחומר הפעיל, אלרגיה לאספירין או לנוגדי דלקת אחרים, כיב קיבה בהווה או בעבר, דימום. אסור לשלב עם נוגדי דלקת אחרים (משפחת ה-NSAID), במצבים של אי ספיקת לב, כליות או כבד, בשליש האחרון של ההריון. לא בטוחה למה התכוונת שציינת קיבה רגישה, אך אם אין לך את אחת מהתוויות הנגד (האיסורים שציינתי) ואינך בהריון, תוכלי לנסות לקחת כדור, אחרי אוכל. לפרטים נוספים: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Advil_liqui_gels_pt_1424091492998.pdf ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות