ברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/05/2015 | 22:06 | מאת: גיני

הרוקח המליץ לי לקחת ברזל עדין במקום הברזל שאני לוקחת , אבל כשבדקתי את המינון של הברזל הוא היה הרבה יותר נמוך מהברזל שאני לוקחת(100 מג) פעם ביום לעומת 25 או 35 מג בברזל העדין . האם זה אומר שאני צריכה לקחת את הברזל העדין 3-4 פעמים ביום? שאלה שניה, האם ניתן לחתוך את הכדור של הברזל שאני לוקחת ל4 חלקים ולקחת אותם ב4 מנות?והאם זה יעשה לי פחות תופעות לוואי או שזה לא משנה?

גיני שלום, שוקלים להחליף את הברזל הסטנדרטי בברזל עדין כשיש תופעות לוואי במערכת העיכול. הברזל העדין הוא בעל ספיגה משופרת לעומת ברזל רגיל ולכן, יש צורך בכמות קטנה יותר של ברזל, כך שכדור של ברזל עדין מקביל לכדור של ברזל רגיל. את רוב כדורי הברזל לא ניתן לחתוך, אך יש ברזל עדין בסירופ למתקשים בבליעה או בכמוסות שניתן לפתוח את תוכנן. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות