דקטרין אורל ג'ל לתינוק בן 3 חודשים- מספר שאלות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/07/2015 | 08:20 | מאת: מורן

הי ליאת, לאחר ביקור אצל הרופא בשל כתמים אחדים לבנים בפה, קצת בשפה וטיפה בקצה הלשון, נמצא שלבני בן ה3 חודשים יש פטריה בפה. הרופא נתן דקטרין אורל ג'ל לטיפול 3 פעמים ביום במשך 5 ימים. בעלון מצויין כי מותר לשימוש החל מ6 חודשים בשל סכנת חנק. אתמול קיבל מנה ראשונה של 1/4 כפית מדידה (חמותי שמה לו בפה באמצעות אצבע שכוסתה בחיתול והכל היה בסדר) היום נתתי לו שוב לאחר ארוחה מעט באותה הצורה והוא השתעל מעט לסירוגין (הרגיש כמו גירוי בגרון). שאלתי היא: כיצד ניתן לתת את התרופה הצורה הטובה ביותר? האם מותר לתת אותה לתינוק בן 3 חודשים? רשום כי היא דביקה, במידת הצורך כיצד מסירים אותה? האם נתינת מוצץ מיד לאחר מריחת הג'ל מסוכנת? האם יש תרופה אחרת מומלצת לגיל הזה? הכי חשוב - מה עושים חלילה במקרה של חנק? והאם לתת לו לינוק בעת השיעול יעזור סליחה על ריבוי השאלות, ותודה מראש על תשובתך

מורן שלום, על-פי משרד הבריאות, התרופה לא מיועדת לשימוש מתחת לגיל 6 חודשים. החשש הוא מחנק עקב חוסר בשלות של רפלקס הבליעה. תרופה בצורה נוזלית שמתאימה יותר לגיל זה היא "ניסטטין רדי מיקס", אך היא חסרה בשוק כרגע. הסרת בג'ל מחלל הפה יכולה להיעשות ע"י ניגוב עדין או שתייה/אכילה. אין התייחסות בעלון לשימוש במוצץ, אך מכיוון שפעולת המציצה מייצרת רוק שיכול למהול את התרופה, רצוי לחכות. מומלץ להתייעץ בשנית עם הרופא לגבי השימוש בתכשיר שלא מיועד לגיל הילד. חשוב ביותר להקפיד בצורה מדויקת על הוראות השימוש המופיעות בעלון בצרכן. במקרה של חנק, יש לפנות מיד לעזרה רפואית. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות