הבדל בין תרופה הניתנת דרך הפה לבין פתילה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

09/07/2015 | 16:33 | מאת: אדי

אבקש לדעת: 1. האם תרופה הניתנת דרך פי הטבעת מונעת כאב בקיבה הנגרם מאותה תרופה הנלקחת דרך הפה (למשל אביטרן) 2.לקחתי לפני מספר חודשים ארקוקסיה 60 כנגד כאב גב תחתון קשה וממושך שממנו אני סובל. התרופה שנלקחה כשבועיים הפחיתה משמעותית את הכאב (והדלקת) לחודשיים. הבעיה שהתרופה גרמה לי לכאב ממושך בקיבה למרות שלקחתי אותה עם נקסיום 20. איך מתמודדים עם הבעיה של רגישות גבוהה בקיבה בהבט של כאב גב (ודלקת)? לרופא שלי לא היתה תשובה. בתודה, אדי

אדי שלום, תרופות נוגדות דלקת כמו אביטרן וארקוקסיה יכולות לפגוע בקיבה בשני מנגנונים, גם גירוי מקומי של חלקיקי התרופה שעוברים בקיבה, וגם אחרי שהתרופה נספגת לדם. נטילת פתילה חוסכת את הגירוי המקומי, אך לא מורידה לגמרי את הסיכון לפגיעה בקיבה. ראוי לציין שארקוקסיה בעלת פוטנציאל נמוך יחסית לפגיעה בקיבה ביחס לדור הישן יותר של נוגדי הדלקת. לגבי טיפול חליפי, רצוי להתייעץ עם אורטופד, שיבדוק אם לבעיה הספציפית שלך זריקת סטרואיד תוכל לעזור. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות