הסרת מחיצה מלאה

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

09/05/2013 | 00:00 | מאת: סמדר

שלום ד"ר , לאחר הפלה אחת בצילום US תלת מימד נמצאה מחיצה מלאה ועבה במיוחד (עובי 4 סמ) המכסה את רוב חלל הרחם , אני מאוד מתלבטת האם לבצע ניתוח להסרת המחיצה . האם במחיצה מסוג זה הסיכוי להסתבכויות גבוה יותר? מנסיונך, מהם אחוזי ההצלחה? אשמח מאוד לשמוע דעתך תודה רבה!!סמדר

סמדר שלום רב, מחיצה שלמה וסמפטומטית שגרמה להפלה כמו אצלך רצוי לפתוח. הניתוח דורש מיומנות מדובר בניתוח שיכול להיות פשוט ועלול גם להסתבך, אך ביצועו אצל רופא מיומן מקטין משמעותית הסיכויים להסתבך. להשאר עם המחיצה עלול מעבר להפלות נוספות לגרום גם למצגים פתולוגים שידרשו לידה קיסרית ולידות מוקדמות שעלולות לסבך הילוד בסיבוכי פגות, לעיתים פגות קיצונית. יש הסכמה בין הגינקולוגים העוסקים בתחום ומהספרות הרפואית שעדיף לפתוח מחיצה שלמה לפני הריון נוסף. אשמח לסייע לך, בברכה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות ניתוחים אנדוסקופיים (זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית